mars 13, 2017 admin

Klockor och Kläder, vi kollar på VD:n för Nymans Ur för att se hur man ska matcha kläderna.

Nu är vi tillbaka igen och i dag ska vi prata om hur vi egentligen ska matcha våra kläder med det vi arbetar med och hur vi senare matchar detta med klockor. Läskigt jag vet. Men ändå så måste vi utforska detta koncept och det är mycket att prata om jag har limiterad tid så låt oss bryta upp det. Du kanske redan har scrollat ner och kollat hur menyerna är uppbyggda men vi kommer börja med klockor och sedan gå vidare till kläder och sedan binda ihop det med hur vi applicerar det på jobbet och sedan vidare till Charlotta Eriksson och kolla lite hur hon klär sig. Det kommer att bli mycket att spekulera om och vi kommer nog inte definitivt svara på något men jag hoppas att jag kan ge er en bättre bild utav hur ni ska tänka kring era val.

Klockor

Detta är lite svårt att svara på när det kommer till vilken klocka som vi egentligen ska använda till vårt arbete och till vilka kläder.  Jag skulle nästan alltid rekommendera att armbandet är i metall speciellt om du arbetar i ett kontor, är du i en mer lättsam miljö så skulle jag rekommendera läder runt armen. Det beror lite på hur mycket arbete du arbetar med händerna och hur mycket du arbetar utan att visa dig inför klienter. Detta är såklart en väldigt unik fråga och väldigt unik situation. Vi ser på många bilder att Charlotta Eriksson använder sig av flera olika typer av klockor men det vi måste senare inse är att det är oftast samma stil, som då pekar på personlig smak. Men vissa är valda för att promota eller matcha vilket är ett enkelt koncept att förstå.

Kläder

Hur matchar vi kläder? Detta kanske är den svåraste frågan att egentligen svara på eftersom det finns väldigt många attributer att spela efter. Men det vi måste tänka på är vad för situation vi är i, det vi pratade om i den förra sektionen av denna lilla uppsatsen som vi skriver i dag. Självklart så är jag medveten om att många av er har jobb som kräver att ni måste ha en mer formel klädsel och detta kommer då limitera mängden kläder ni kan ha på er och eran frihet att faktiskt välja mellan de olika färger och tyger som finns där ute. Men om vi tittar på en formell klädsel hos en man, det finns mycket möjligheter här när det kommer till färger. Vi kommer att anta att du kommer ha på dig en kostym, men en touch av ”work-dressing” så man kan säga. Jag skulle definitivt rekommendera en metall länk runt handleden, speciellt om du väljer en mer marinblå färg. Jag tycker att vi ska sikta på starka kontraster som verkligen står ut när du tar fram handen för att ta reda på den nuvarande tiden.

På Jobbet

Till den svåra biten nu då såklart. Hur matchar vi allt detta till det jobbet som vi har? Självklart väljer vi bort arbeten som har en fast uniform som vi inte kan påverka riktigt, även om det finns vissa jobb som man skulle kunna matcha en klocka till men vi måste vara lika mot all så vi väljer bort all dessa jobb samtidigt. Så ni som har jobb som inte kräver en uniform av något slag men kräver en form av formel klädsel så kan man säga det vi sa innan. Ni vill gå mot en mer metallisk känsla, ganska kallt och hårt, men ni vill gärna blanda in något blått i det hela, om ni har på er något som redan är metalliskt, till exempel gråa färger. Så skulle jag rekommendera att applicera det blåa kravet till klockans ur istället vilket kommer skapa en fin kontrast.

Om du har en svart kostym på dig eller klänning som är svart så skulle jag i min personliga smak matcha med ett svart armband ifall vi pratar om en kvinna men om det är en man så skulle jag säga att vi håller oss till metall, klockor till män i mina ögon är lite simplare eftersom ur:et är viktigare medans för kvinnor så är bandet det viktigaste.

Charlotta Eriksson

Hur klär sig Charlotta då? Det vi kan se från bilder, mycket stiligt, väldigt mycket Sthlm kring henne, väldigt mycket Nymans Ur och Olof Larsson om man kan säga så. Det finns en viss klass kring henne och hur hon presenterar sig i sin publika profil om man lägger upp det så. Vad kan vi ta ifrån detta då? Vad kan vi lära oss av Charlotta? Först kan vi lära oss att man måste alltid ta valet av kläder först, eftersom det är den största faktorn till vilken klocka som du kommer att ha på dig den tagen. Det finns inte mycket annat som påverkar lika mycket som kläderna du har på dig just nu, självklart kommer ju personlig smak in och vad du tycker om för stilar men det måste alltid matcha. Det måste alltid passa på något sätt, man måste höja sig över mängden och fokusera på det som är viktigt när det kommer till stil, ”Man måste vara mer än ICA” som min far alltid sa till mig. Detta kanske låter något otroligt snobbigt och det är de men det är ett väldigt bra sätt att tänk på när man vill imponera på vissa personer eller man måste vara extra fin på jobbet den dagen eller dylikt. Man måste ibland ta sig i kragen och fokusera på det man vill och om det är att man vill leva upp till mode och sociala ikoner så som Charlotta Eriksson eller Olof Larsson på Nymans Ur så måste man vara ”Bättre än ICA”.