Nymans Ur - Mer än bara Kvalitet

Nymans Ur

För lite över 160 år sedan startade en familj företaget Nymans Ur, det är svårt att de förväntade sig att det skulle växa till vad det är nu. Jag tror inte att någon förväntar sig att det man själv skapar ska växa till något som är större än vad man själv kan föreställa sig. När mans kapar något nytt så har man hara sin egna dröm att gå efter och vad deras dröm var för 160 år sedan kan vara väldigt svårt att förstå.

Det många egentligen bara vill ha är ”peace-of-mind”, att inte behöva oroa sig om saker. Självklart kommer det alltid finnas något, men det vi kan göra är att minimera storleken på problem. Som vilket företag som helst så skapades Nymans Ur utifrån en redan existerande kunskap och en vilja att få lugn och ro när det kommer till ekonomisk stabilitet. Men vad det växte till är något som ingen kunde förutse. Nu 160 år senare, så är Nymans Ur Skandinaviens största återförsäljare av exklusiva klockor med det största utbudet.

Allt detta kommer ifrån en vilja och en kunskap som har sedan utvecklats. Förutom att Nymans Ur har det största utbudet och den bästa kvalitén så har de även den största kunskapen kring klockor eftersom de har erkänt att man kan inte kunna allt själv. De har anställt människor som kan sin sak och frågat och lärt sig av personer som är experter.

En livsstil

Vad är en klocka? En ganska enkelt fråga om man tittar direkt på det. Med en snabb Google sökning hittar vi att det egentligen heter armbandsur, men om vi tittar på det från en annan vinkel ser vi frågan inuti frågan.
Om man bara tittar på ur:et så ser vi genast något vackert, om man köper en handgjord klocka så vet man att varje kugghjul i uret har lagts med omsorg och designen bakom klockan har tänkts ut över tid för att skapa något som är mer än en själv.

Det är hela tanken bakom ett armbandsur att representera något som är större än en själv. Det kan låta lite skrämmande att armbandet runt din handled är mer än vad du är. Men det man måste förstå är att du är även större än klockan på ett annat sätt. Klockan runt din handled representerar en del av dig som är väldigt svårt att visualisera på något annat sätt.

En strävan efter att vara störst, bäst och vackrast. En bit metall och en komplicerad mekanism runt handleden för en kvarts miljon kan vara svårt att förklara för någon som inte är insatt eller bara ser på den som en social förhöja. Man måste se bortom allt som har med social status att göra för att verkligen se perfektionen bakom en bra klocka.

Det är därför Nymans Ur bara säljer hög kvalitets klockor, allt annat hade varit en synd.

We’re all so digital, but the ’50s was the era of watches you had to wind. When Sir Edmund Hillary and Tenzing Norgay reached the summit of Everest in 1953, Hillary was equipped with a Rolex Oyster Perpetual.
Sara Sheridan